Πανελλήνιες 2019: Οι ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων

Το πρόγραμμα των Επαναληπτικών Εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2019 .

Το υπουργείο εξέδωσε ξεχωριστό πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2019, καθώς για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις των ειδικών και μουσικών μαθημάτων που αφορά τόσο τους αποφοίτους ΓΕΛ όσο και τους αποφοίτους ΕΠΑΛ.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή δημοσιοποιήθηκαν νέες εκτιμήσεις για τα ύψη των Βάσεων 2019, για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Οι Επαναληπτικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν να διενεργούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο πίνακας με τις ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων, ανά μάθημα προσανατολισμού, για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι ο εξής:

Πανελλήνιες 2019 - Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων

Ως ώρα έναρξης των επαναληπτικών εξετάσεων ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 16.00 μ.μ. Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Η διάρκεια της επαναληπτικής εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις (3) ώρες.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

Πανελλήνιες 2019: Οι Επαναληπτικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα

Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε και το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων των Πανελληνίων 2019 για τα Ειδικά Μαθήματα και τα Μουσικά Μαθήματα του έτους 2019 και των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Ο πίνακας με τις ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων ειδικών μαθημάτων είναι ο εξής:

Πανελλήνιες 2019 - Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των Επαναληπτικών Εξετάσεων

Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.
Το υπουργείο Παιδείας θέτει ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2019-20 ορίζουμε το διάστημα από την Τετάρτη 11-9-2019 μέχρι και την Τετάρτη 18-9-2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *