Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Ιαπωνία 

Μεγάλη επιτυχία για την χώρα μας στην 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που πραγματοποιηθηκε στην πόλη Chiba της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία φιλοξένησε από τις 2 έως τις 13 Ιουλίου στην πόλη Chiba την 64η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ). Φέτος στον κορυφαίο διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό πήραν μέρος 618 μαθητές και μαθήτριες απο 112 χώρες.

Η ελληνική εθνική αποστολή αποτελούταν από έξι μαθητές Λυκείου με αρχηγό της αποστολής τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και Ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κ. Αργύρη Φελλούρη και υπαρχηγό τον Επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σιλουανό Μπραζιτίκο.

Οι μαθητές που απάρτιζαν την ελληνική ομάδα ήταν:

  1. Πρόδρομος Φωτιάδης, Γ’Λυκείου, Γυμνάσιο Λ.Τ. Νικηφόρου (Δράμα)
  2. Ορέστης Λιγνός, Β’Λυκείου, Εκπαιδευτήρια «Η Ελληνική Παιδεία» (Αθήνα)
  3. Γεώργιος Τζαχρήστας, Γ’Λυκείου, Δωδωναία Εκπαιδευτήρια (Ιωάννινα)
  4. Παναγιώτης Λιάμπας, Γ΄Λυκείου, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
  5. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Γ΄Λυκείου, Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Θεσσαλονίκη)
  6. Διονύσιος Πετράκης, Β’ Λυκείου, Γενικό Λύκειο Κανήθου (Χαλκίδα)

Ένα χρυσό 🥇, ένα αργυρό 🥈, τρία χάλκινα 🥉 και μια εύφημη μνεία 🏅ήταν η “συγκομιδή” της ομάδας μας στη φετινή Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Πρόκειται για αξιομνημόνευτη, πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού η Ελλάδα μας είναι 6η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις 25 καλύτερες του κόσμου! Συνολικά συμμετείχαν 112 χώρες.

Συνέχισε, έτσι, τις ήδη εκπληκτικές της επιδόσεις των τελευταίων ετών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι:

-το χρυσό μετάλλιο του Γιώργου Τζαχρήστα είναι το 4ο στην ιστορία του θεσμού για τη χώρα μας,

– το 6ο πρόβλημα γεωμετρίας της φετινής ΙΜΟ είχε μέση βαθμολογία 0.275 μονάδες, ενώ το έλυσαν πλήρως μόνο έξι (6) από τους συνολικά 658 διαγωνιζόμενους μαθητές,

-ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης θα διαγωνιστεί με την ελληνική ομάδα και στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής σε λίγες μέρες στο Τόκυο.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, τον αρχηγό κ. Ανάργυρος Φελλούρης και τον υπαρχηγό της αποστολής, κ. Σιλουανό Μπραζιτίκο!

Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά πως η συμμετοχή και μόνο σε έναν τέτοιο διεθνή διαγωνισμό είναι τεράστια τιμή και επιτυχία για κάθε διαγωνιζόμενο. Η επίλυση και μόνο ενός προβλήματος από τα έξι είναι αξιοσημείωτη!

Ευχόμαστε το καλύτερο στη συνέχεια για τον καθένα χωριστά!

Πηγή: https://imo2023.jp https://www.imo-official.org/team_r.aspx?code=HEL

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *