Με τον Υπ. Παιδείας το Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών στον Τομέα της Τoπολογίας

Υπουργός: Ανάγκη δημιουργίας κουλτούρας των Μαθηματικών

300 καθηγητές Πανεπιστημίου από 53 χώρες θα δώσουν 170 ερευνητικές διαλέξεις στο πλαίσιο του πενθημέρου Διεθνούς Συνεδρίου Μαθηματικών στη Ναύπακτο .Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Τα τμήματα Μαθηματικών των Πανεπιστημίων της Μόσχας και της Πάτρας και το τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνδιοργάνωσαν το διεθνές συνέδριο του οποίου τα πρακτικά θα δημοσιευθούν σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Η συνεκτικότητα, η σύγκλιση και η συνέχεια αποτελούν βασικές έννοιες της τοπολογίας και  η μαθηματική σκέψη σχετίζεται με πολλούς τομείς γνώσεων.

Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας αυτής της επιστήμης και του ρόλου της στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ανακηρύξει το 2018 ως Έτος Μαθηματικών. Μέσα  από  εκπαιδευτικές δράσεις θέλει να κρατήσει ζωντανή τη μαθηματική δραστηριότητα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον τριπλό συμβολισμό του γεγονότος:

  • τη διοργάνωση του συνεδρίου σε ένα Γυμνάσιο της Ναυπάκτου -άρα τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες και των πανεπιστημιακών με τους διδάσκοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ιδρυμάτων αλλά και
  • τη διοργάνωση του συνεδρίου στη χρονιά που ανακηρύχτηκε έτος Μαθηματικών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *