Σπουδαίες επιδόσεις Ελλήνων μαθητών για μια ακόμη φορά σε διεθνή διαγωνισμό

Έξι μετάλλια στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Οι έξι Έλληνες μαθητές, που συμμετείχαν στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων κατάφεραν να πάρουν δύο Χρυσά, δυο Αργυρά και δυο Χάλκινα Μετάλλια σε έναν πολύ δύσκολο διαγωνισμό, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των Ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Συγκεκριμένα:

Κωνσταντινίδης ΚωνσταντίνοςΕκπαιδευτήρια ΜαντουλίδηΧρυσό Μετάλλιο
Φωτιάδης ΠρόδρομοςΜουσικό Γυμνάσιο ΔράμαςΧρυσό Μετάλλιο
Τζαχρήστας Γεώργιος1ο Γυμνάσιο ΙωαννίνωνΑργυρό Μετάλλιο
Λιάμπας ΠαναγιώτηςΕκπαιδευτήρια ΜαντουλίδηΑργυρό Μετάλλιο
Πετράκης Εμμανουήλ4ο Γυμνάσιο ΑγρινίουΧάλκινο Μετάλλιο
Θέμελης Στυλιανός9ο Γυμνάσιο ΤρικάλωνΧάλκινο Μετάλλιο

     Αρχηγός και υπαρχηγός της ομάδας μας ήταν οι μαθηματικοί Αγγελική Βλάχου και  Ευαγγελία Λώλη, αντίστοιχα.

   Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν δέκα χώρες της περιοχής της  Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οκτώ  ακόμη φιλοξενούμενες χώρες από Ασία και Ευρώπη.

     Η 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020 για πρώτη φορά διαδικτυακά, καθώς η διοργάνωση ήταν προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επέβαλε η πανδημία από τον  Covid-19 και τηρήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα. Κάθε μια από τις συμμετέχουσες χώρες διαγωνίστηκε στην έδρα της ακολουθώντας ειδικούς αυστηρούς κανόνες για το αδιάβλητο του διαγωνισμού αλλά και την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (MASSEE), μέσω  τριμελούς  Οργανωτικής Επιτροπής που αποτελείτο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) κ. Ανάργυρο Φελλούρη και τους Zoran Kadelburg (Σερβία), Emil Kolev (Βουλγαρία). Σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που φιλοξένησε τον διαγωνισμό και συμμετείχε σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης.

     Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει θερμά τους μαθητές της Ελληνικής ομάδας, οι οποίοι δημιουργούν υψηλές προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *