Νέα απόφαση: Λήξη μαθημάτων Τετάρτη 2 Ιουνίου για Γ’ Λυκείου

Παραμένει η 11η Ιουνίου ως ημερομηνία λήξης για Γυμνάσια και Λύκεια, πλην Γ’ τάξης Λυκείου εν όψει Πανελληνίων εξετάσεων 2021.

Η  υφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία για τη Γ’ τάξη Λυκείου τα μαθήματα λήγουν στις 2 Ιουνίου 2021, ημέρα Τετάρτη.

Με την απόφαση της κ. Μακρή, ανατρέπεται εν μέρει η προηγούμενη που όριζε ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2020-2021 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 11η Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Το γεγονός ότι το σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει παραταθεί μέχρι τις 11 Ιουνίου δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους γονείς και τα παιδιά για το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου, οπότε, με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν το Σεπτέμβριο.

Πλέον, με τα μαθήματα να λήγουν στις 2 Ιουνίου, μεσολαβούν 12 ημέρες μέχρι τις 14 Ιουνίου πουν ξεκινούν οι πανελλήνιες. Και σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, οι 10 μέρες καραντίνας που πρέπει να μείνει όποιος ασθενήσει, καλύπτονται πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *