Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός “Καγκουρό”

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Το Υπουργείο Παιδείας της χώρας μας ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.

Για να δείτε δείγμα από παλαιότερα θέματα, μπορείτε να κατεβάσετε τα πλήρη θέματα του διαγωνισμού του 2012, με συστηματικές λύσεις, από τη σελίδα “Δείγμα θεμάτων”.

Χαράλαμπος Κ. Φιλιππίδης - Μαθηματικός: Θέματα & Λύσεις Καγκουρό ...

Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια Βεβαίωση Συμμετοχής.

Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

ΚΑΓΚΟΥΡΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΜΟΣ 12 - ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ...
Οι εγγραφές και η καταβολή της συνδρομής για συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνονται απευθείας στα Κέντρα Εξέτασης. Βρείτε ένα Κέντρο Εξέτασης κοντά σας.

Για να βρείτε εξεταστικό κέντρο και να δείτε δείγμα θεμάτων από το διαγωνισμό Καγκουρό  κάντε κλικ στο:

www.kangaroo.gr

  • Φέτος ο διαγωνισμός θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, κατ’ οίκον. Θα υπάρξει επαρκής και συνεχής ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας www.kangaroo.gr  καθώς και μέσω facebook, https://www.facebook.com/kangarooGR
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής μεταφέρεται για το Σάββατο 23 Μαΐου.
  • Οι εγγραφές παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα 11 Μαΐου.
  • Η μεταφορά της ημερομηνίας κρίθηκε σκόπιμη ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος τόσο για να ενημερωθούν εγκαίρως οι μαθητές όσο για να εξοικειωθούν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα διαγωνισθούν.
  • Για την εγγραφή στο σύστημα με το οποίο θα διαγωνισθούν οι μαθητές χρειάζεται να γνωρίζουμε τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις. 

Οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα, αλλά και στο παρακάτω video:

Για συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις εγγραφές και τον διαγωνισμό πατήστε εδώ.

Πηγή: http://www.kangaroo.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *