Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 63ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας που διεξάγεται από τις 6 Ιουλίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η Ελληνική εθνική αποστολή, αποτελούμενη από έξι μαθητές Λυκείου απέσπασε 5 μετάλλια, 2 αργυρά και 3 χάλκινα, και μια Εύφημο Μνεία, συγκεντρώνοντας συνολικά 163 βαθμούς.

Η αποστολή της χώρας μας κατέλαβε την 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ 104 χωρών, και την 6η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για την Ελλάδα στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1959 και στον οποίο η χώρα μας συμμετέχει από το 1975, και την δεύτερη καλύτερη επίδοση (75,73%: 26/104), μετά το 2017.

Η κατάταξη των μελών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας:

Πρόδρομο Φωτιάδη (30 μονάδες) Αργυρό Μετάλλιο 🥈,

Παναγιώτη Λιάμπα (29 μονάδες) Αργυρό Μετάλλιο🥈,

Ορέστη Λιγνό (28 μονάδες) Χάλκινο Μετάλλιο 🥉,

Μανώλη Πετράκη (28 μονάδες) Χάλκινο Μετάλλιο 🥉,

Γεώργιο Τζαχρήστα (28 μονάδες) Χάλκινο Μετάλλιο 🥉, και

Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη (20 μονάδες) Εύφημη μνεία.

Τα αποτελέσματα έφεραν χαρά και ενθουσιασμό στην Ελληνική Αποστολή στο Όσλο της Νορβηγίας, και απέδειξαν το τεράστιο δυναμικό και την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων διαγωνιζομένων.

Αρχηγός της Εθνικής Αποστολής είναι ο Αργύρης Φελλούρης, ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, και Υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Θέματα από την Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *